Koenig & Bauer на drupa 2024: бiльше нiж друк

29.04.24

Компанія зосередиться на пакуванні, цифровізації та сталому розвитку.

Девіз Koenig

З 28 травня по 7 червня 2024 року Koenig & Bauer демонструватиме свої інновації на виставковому стенді drupa площею 4 000 м2 під гаслом «БІЛЬШЕ». Головну увагу буде приділено ринку пакування і цифровим технологіям. Три стовпи стратегії Exceeding Print — екологічність, цифровізація і модульність — визначатимуть зміст усіх презентацій, відвідувачі яких дізнаються про нові можливості підвищити ефективність поліграфічного виробництва.

Д-р Андреас Плесске, генеральний директор Koenig & Bauer, протягом останніх місяців зустрівся з багатьма експертами галузі в рамках заходів drupa Print Promotion Industry Summit, і очікування виставки було помітним серед усіх учасників: «Як голова комітету drupa я очікую видовищного форуму із безліччю яскравих подій. Як генеральний директор Koenig & Bauer я з нетерпінням чекаю можливості презентувати відвідувачам наші останні інновації у сферах цифровізації та сталого розвитку».

Виставкова експозиція Koenig & Bauer площею 4 000 м2 пропонує феєрверк технічних інновацій. © Koenig & Bauer

На додаток до основних стратегічних тем у Дюссельдорфі можна буде ознайомитися з усім асортиментом продукції Koenig & Bauer. Задля цього компанія поєднає живі події та гібридні шоу.

Відчуйте це наживо: БІЛЬШЕ ефективності завдяки пакувальному виробництву, налаштованому під ваші потреби

«Технології Koenig & Bauer — від додрукарської підготовки до післядрукарської обробки — це точність, продуктивність і високоякісні рішення з одних рук. Відвідувачі зможуть побачити цифрові та аналогові виробничі лінії, які досягають неймовірних результатів завдяки нашим рішенням для налагодження робочого процесу та цифровізації», — пояснює Ральф Заммек, директор із даних Koenig & Bauer і генеральний директор Koenig & Bauer Sheetfed.

У Дюссельдорфі Koenig & Bauer продемонструє феєрверк технічних інновацій у рамках комплексного пакувального виробництва — від додрукарської підготовки до друку, висікання та склеювання коробок. Усі машини, що ви побачите на drupa, — Rapida 106 X, VariJET 106, ротаційна висікальна машина CutPRO X 106, планшетна висікальна машина CutPRO Q 106 SB і фальцювально-склеювальна лінія Omega Alius 90 — мають найновіші функції. Вони покращують продуктивність щонайменше на 20% порівняно з попередніми поколіннями і таким чином знову підвищують стандарти у виробництві складаних коробок.

Користувачі Koenig & Bauer можуть обирати між різними рішеннями, які відповідають їхнім бізнес-моделям.

Завдяки аркушевим офсетним машинам Rapida, цифровій друкарській системі VariJET 106, а також цифровій і флексографічній техніці для обробки гофрокартону можна охопити всі типові виробничі потреби, широкий асортимент матеріалів і наклади від одної до мільйона штук.

У сфері післядрукарської обробки Koenig & Bauer пропонує класичні «пласкі» преси середніх і великих форматів аж до найвищого рівня автоматизації, а також інноваційну ротаційну машину із чотирма технологічними секціями для тиснення, бігування, висікання та видалення облою. Крім того, система AutoBlank розділяє заготовки в потоковому процесі.

Так само розмаїті й фальцювально-склеювальні машини: користувачі можуть обрати технологію, яка точно відповідає їхнім вимогам, з-поміж чотирьох продуктових серій (загалом 16 варіантів робочої ширини). Таким чином, Koenig & Bauer пропонує найбільший асортимент фальцесклейок на ринку. І все це made in Europe.

Більший вибір для пакувального виробництва: Koenig & Bauer пропонує машини для будь-яких потреб — від додрукарської підготовки до післядрукарської обробки. © Koenig & Bauer

Навігація цифровими світами: новий етап розвитку поліграфії

Друкарство з його багатовіковою спадщиною завжди було рушієм комунікацій і творчості людства. Koenig & Bauer трактує перехід до цифрової епохи не як відхід від свого коріння, а радше як можливість удосконалити власну майстерність. Цей новий етап в історії поліграфії, що передбачає використання цифрових технологій для вдосконалення мистецтва друку і забезпечення його актуальності та життєздатності в сучасному світі.

Саме тому цифрові інновації відіграватимуть центральну роль у пакувальному виробництві на стенді Koenig & Bauer. «Абсолютна прозорість даних, інноваційні хмарні технології та засоби штучного інтелекту, а також нові, революційні бізнес-моделі є основою нашої цифрової стратегії. На drupa ми покажемо, як найсучасніше обладнання можна вивести на новий рівень за допомогою першокласних цифрових продуктів», — анонсує Зандра Вагнер, віцепрезидентка із цифрових технологій Koenig & Bauer.

Найкраще з двох світів: VariJET 106 поєднує струминний і офсетний друк

Нещодавня розробка спільного підприємства Koenig & Bauer Durst також уперше постане перед широким загалом. Цифрова машина VariJET 106 для виготовлення складаних картонних коробок поєднує сильні сторони цифрового струминного і класичного офсетного друку. Відвідувачі зможуть оцінити зразки паковання для фармацевтичної, медичної, косметичної, харчової продукції та напоїв.

У портфоліо цифрових однопрохідних машин СП Koenig & Bauer Durst система Delta SPC 130 вже зарекомендувала себе на ринку гофрокартону. На виставці за допомогою консолі управління SPC Control Console буде продемонстровано роботу Delta SPC 130 у виробничому середовищі за допомогою Durst Workflow і Durst Analytics.

«Як провідний світовий постачальник цифрових аркушевих машин, однопрохідних друкарських систем і програмного забезпечення для ринків складаного паковання з картону і гофротари — і з двома гігантами пакувальної та поліграфічної промисловості за партнерів — ми бачимо величезні можливості для значного зростання у найближчі роки, а також для подальшої підтримки та прискорення цифрової трансформації наших клієнтів», — говорить Даніель Велема, керівний директор Koenig & Bauer Durst.

Koenig & Bauer вручає нагороду Green Dot Award на drupa

Виробництво, орієнтоване на попит, зменшення споживання ресурсів та оптимізація процесів друку є пріоритетами Koenig & Bauer. Генеральний директор д-р Андреас Плесске прогнозує: «Це формуватиме всю галузь у майбутньому, адже для нас сталий розвиток означає також зниження витрат».

Щоби підвищити обізнаність клієнтів про сталий розвиток і пов’язані з ним переваги для їхнього виробництва, а також привернути увагу до цієї теми в загальному галузевому дискурсі, Koenig & Bauer цього року знову вручить нагороду Green Dot Award — у рамках особливої церемонії на своєму стенді 31 травня 2024 року о 13:00. Нагорода за високі досягнення у сфері сталого розвитку була заснована два роки тому, щоб відзначити далекоглядні компанії, які вже зробили інноваційний внесок у розвиток сталого друку.

Від спецзавдань до широкоформатного друку: Koenig & Bauer демонструє весь асортимент продукції у форматі гібридних шоу

На додаток до живих демонстрацій Koenig & Bauer презентує свій широкий асортимент продуктів у вигляді гібридних шоу. Зацікавлені відвідувачі виставки із сегментів широкоформатного, акцидентного, цифрового друку, гофропакування, флексографії та післядрукарської обробки, а також спеціальних видів друку (на скляній тарі, тубному ламінаті, металі, виготовлення банкнот) зможуть отримати глибше уявлення про багате розмаїття поліграфічного світу.

Як і в середньому форматі, весь технологічний ланцюжок виробництва складаних картонних коробок можна реалізувати на базі великоформатної техніки Koenig & Bauer. Аркушева офсетна машина Rapida 145, висікальний прес Ipress 145 K PRO і фальцювально-склеювальна машина Omega Allpro 110 продемонструють це наживо у супроводі фахових коментарів. Також буде екскурс у напівформатний аркушевий офсетний друк на прикладі моделі Rapida 76, оснащеної для виробництва паковання.

У секторі етикетки Koenig & Bauer покаже Rapida 106 X із рулонною установкою, модулем холодного тиснення фольгою та іншими спецінструментами. Доповнить експозицію ротаційна висікальна машина CutPRO X 106 із обладнанням для розділення заготовок.

Також Koenig & Bauer презентує пакетні рішення для промислового акцидентного друку. Окрім високопродуктивних технологій, увагу буде сфокусовано на інтелектуальних доповненнях, які допомагають друкарням у повсякденному виробництві. Ці рішення можна налаштувати під індивідуальні потреби замовника відповідно до його бізнесмоделі та спектра замовлень, щоби  підвищити ефективність, продуктивність і екологічність виробничих процесів та забезпечити послідовне управління якістю.

Високоавтоматизована обробка гофрокартону для більшої ефективності

У сфері обробки гофрокартону Koenig & Bauer продемонструє у гібридному форматі високоавтоматизовані машини ChromaCUT X Pro і ChromaCUT High Tech 2S. Зокрема, висікальна секція у складі ChromaCUT X Pro може бути попередньо налаштована, що дає змогу встановити нову висікальну форму без перерв у роботі над іншим замовленням. Вичерпний набір функцій, високий рівень автоматизації, запатентовані технології цього обладнання допомагають клієнтам ще більше підвищити продуктивність.

Свіжою розробкою Koenig & Bauer Celmacch є технологія Chroma 2S (для серій Chroma High-Tech і Chroma Smart). Аркуш гофрокартону тепер можна задруковувати обабіч за один прохід — це не тільки підвищує ефективність, але й значно знижує виробничі витрати.

RotaJET — струминний цифровий рулонний друк великих накладів

На виставці drupa компанія Koenig & Bauer покаже нові можливості застосування рулонної цифрової машини RotaJET у різних сферах. Акцент буде зроблено на оздобленні декорувальних матеріалів і великотиражному друці паковання. Родзинкою є те, що продукти взаємодіятимуть безпосередньо із цифровими рішеннями Koenig & Bauer у сфері штучного інтелекту. І все це під захистом ValiPack (Koenig & Bauer Banknote Solutions). На стенді BW Papersystems можна буде ознайомитися з іншими продуктами для виготовлення складаних коробок і промислового струминного друку.

Koenig & Bauer як лідер у секторі однопрохідного струминного друку матеріалів для оздоблення інтер’єру продемонструє на своєму стенді різноманітні можливості для цього ринку. Високоякісний ламінат для підлоги з корпоративним брендингом або 18-метровий декор, згенерований штучним інтелектом, виводить цифровий друк таких матеріалів на новий рівень.

Широкоформатний флексодрук: компактні та ефективні рішення для пакувального сектора

Тут компанія зосередиться на обробці біорозкладної плівки для пакування харчових продуктів. Машина планетарної конструкції XD Pro поєднує високий ступінь автоматизації та просте керування. Високопродуктивна модель XG призначена для великих замовлень і може бути оснащена системою заміни гільз «на льоту» (SSC). Це максимально збільшує ефективність виробництва складаних коробок та іншого картонного паковання. Компактна флексотехніка Koenig & Bauer забезпечує швидку зміну завдань, максимальну якість друку і точність приведення на найскладніших матеріалах.

« Друкарня "Ельграф" обрала Rapida 106 для друку на гофрокартонi

Muller Martini на drupa: Driving the Digital Transformation »