Ще одна новацiя вiд Koenig & Bauer: технiчна документацiя на основi BOM для машин Rapida

27.07.24

Німецький виробник першим у галузі запропонував клієнтам інструкції з експлуатації і технічного обслуговування аркушевих офсетних друкарських машин на основі специфікації матеріалів.

Титульні сторінки інструкцій з експлуатації для різних аркушевих офсетних друкарських машин Rapida на основі BOM. © Koenig & Bauer, Heiko Kern

Друкарні, що замовляють сьогодні або замовили нещодавно аркушеві офсетні машини Rapida середнього формату, отримують інструкції з експлуатації і технічного обслуговування саме для своєї конфігурації обладнання. Таким чином компанія Koenig & Bauer створила унікальну торговельну пропозицію в секторі поліграфічного машинобудування. Експерти погоджуються, що цей підхід є найвищим рівнем розвитку техдокументації.

Посібники з експлуатації — для автомобіля чи іншої складної техніки — описують усі доступні варіанти обладнання. Часто цих варіантів буває декілька, з різними опціями та ступенями автоматизації для однієї базової платформи. І в багатьох випадках користувачі витрачають багато часу, щоб відфільтрувати інформацію, яка стосується саме їхнього продукту.

Інструкції з експлуатації на основі специфікації матеріалів (BOM) від Koenig & Bauer. Експерти погоджуються, що такий підхід є найвищим рівнем розвитку технічної документації. Саме тому презентації цього проєкту на щорічній конференції tekom-2023 і зустрічі користувачів Cosima-2024 зацікавили багатьох присутніх і супроводжувалися оплесками. © Docufy, Анна-Марія Ламм

Одразу до суті

Відтепер інструкції з експлуатації і технічного обслуговування машин Rapida створюються автоматично і враховують конкретну конфігурацію. Тож користувачі отримують швидкий доступ до інформації, релевантної саме для них. Це дає багато переваг: інструкції стали зрозумілішими, пошук дійсно потрібних відомостей відбувається швидше і більш цілеспрямовано, оператори впевнені у своїх діях і рідше помиляються. Те саме стосується інформації з ТО: тут користувачі також можуть сконцентруватися на процесах, які справді необхідні для їхнього обладнання.

Концепція передбачає модульну структуру інструкцій з експлуатації і техобслуговування на основі специфікації матеріалів (BOM) конкретної машини.

Ідея створення таких інструкцій з експлуатації виникла кілька років тому у зв’язку з упровадженням системи управління контентом. Завдяки дуже якісній підготовці кожна машина була докладно описана в XML-файлі, який належало перенести в систему управління контентом і використовувати як фільтр. У 2020 році було запущено серійний менеджер ТО на основі BOM, що стало першим кроком до створення користувацької документації на основі специфікації матеріалів.

Інструкції для інших моделей — вже незабаром

З огляду на позитивний досвід було схвалено розробку інструкції з експлуатації на основі BOM для першої аркушевої офсетної машини. Нові інструкції для середньоформатної техніки Rapida успішно запустили в серію 2022 року. Відтоді фахівці з документації Koenig & Bauer планомірно публікують такі інструкції для решти моделей.

Baumannperfecta i GUK на drupa-2024 »