Koenig & Bauer спiвпрацюватиме з Tessitura i CoCoCo

24.09.24

Партнери хочуть усунути бар’єри між софтом та обладнанням різних марок шляхом безперешкодного обміну даними у спільному виробничому середовищі.

Співпраця над інноваціями: Koenig & Bauer і Tessitura об’єднують зусилля для більшої прозорості даних у поліграфії. © Koenig & Bauer

2 вересня Koenig & Bauer оголосила про початок співпраці з Tessitura (ГК Steuber), розробником інноваційного програмного забезпечення. Це партнерство ґрунтується на спільному баченні відкритого, взаємопов’язаного виробничого середовища, яке не обмежує клієнтів одним брендом.

Платформа Odeon компанії Tessitura, що є основою цієї кооперації, призначена для ефективного об’єднання всіх друкарських і післядрукарських машин на підприємстві, незалежно від марки обладнання, його віку, рівня оцифрованості та роззосередженості.

Переваги порталу myKyana для галузі

Портал myKyana є флагманським продуктом Koenig & Bauer для цифровізації в галузі поліграфії. Він дає змогу впорядкувати та оптимізувати кожен аспект виробничого процесу, а тепер — ще й безперешкодно інтегрувати машини інших виробників. Два головні компоненти порталу — це Kyana Assist, чат-бот на основі штучного інтелекту, і Kyana Data, комплексна інформаційна панель для моніторингу виробничих показників.

Kyana Assist — це досконалий асистент на базі ШІ. Він надає негайну технічну допомогу з докладними інструкціями для конкретної машини без типової затримки, характерної для традиційних дзвінків на гарячу лінію. Крім усунення несправностей, Kyana Assist дає поради з технічного обслуговування для забезпечення безперебійної роботи виробництва. А в найближчому майбутньому система також допомагатиме аналізувати дані, щоб користувачі вчасно виявляли аномалії та швидко приймали обґрунтовані рішення. Крім того, можна подати заявку до служби підтримки безпосередньо на платформі.

Дані — основа всього і в усіх процесах

Kyana Data відображає вичерпні відомості про стан виробничих процесів за допомогою налаштовуваних інформаційних панелей. Моніторинг у режимі реального часу дає змогу проактивно використовувати ці показники для мінімізації простоїв і збільшення продуктивності. Система також має функції превентивного обслуговування, які попереджають про потенційні проблеми до того, як вони стануть неминучими. Крім того, тут є інструмент бенчмаркінгу: можна порівняти продуктивність своєї машини з показниками аналогів на ринку, щоб визначити потенціал для поліпшення.

Сила співпраці: Koenig & Bauer і Tessitura

Інтеграція платформи Tessitura Odeon у портал mKyana означає безпрецедентний рівень гнучкості. Це рішучий крок уперед у поєднанні техніки різних виробників і серій. Такий послідовний відкритий підхід Koenig & Bauer виводить за межі ізольованих рішень — у мережеве, ефективне та перспективне виробниче середовище для всіх поліграфістів.

Інтеграція стала можливою завдяки інноваційним технологіям Odeon Worker та Odeon Connect Box, які беруть на себе складне завдання нормалізації даних з різних джерел. Відтак усі дані передаються до Koenig & Bauer Cloud стандартизованими, незалежно від використовуваного обладнання, і надалі доступні у широкому наборі інструментів екосистеми myKyana.

Переваги для клієнтів Koenig & Bauer

Найважливіші переваги співпраці з Tessitura:

  • підвищена прозорість — завдяки об’єднанню всіх робочих даних на єдиній платформі користувачі мають цілісний огляд своїх виробничих процесів, що важливо для прийняття обґрунтованих рішень;
  • рентабельність — інтеграція та автоматизація процесів на різних машинах дає змогу відмовитися від надмірних потужностей і зменшити ручне втручання;
  • гнучкість — користувачі можуть оптимізувати використання наявного обладнання і водночас готові до подальшого розвитку, адже myKyana має відкриту архітектуру.

Очільники цифрового підрозділу Koenig & Bauer і CoCoCo домовилися про партнерство на drupa-2024, зліва направо: Фелікс Обердорф, керівник із цифрового розвитку Koenig & Bauer; Джон Максвелл та Карл Ціз, співзасновники CoCoCo; Зандра Вагнер, віцепрезидентка із цифровізації Koenig & Bauer; Андреас Аплін, співзасновник CoCoCo; Марсель Гунч, керівник напряму цифрових операцій Koenig & Bauer. © Koenig & Bauer

18 вересня Koenig & Bauer оголосила про глобальну співпрацю з CoCoCo, нещодавно заснованою софтверною компанією, розробки якої забезпечать майбутнє поліграфічної галузі.

Це важливе стратегічне партнерство розширює можливості платформи myKyana з під’єднання програмних модулів і машин сторонніх виробників — від створення замовлень до логістики, від додрукарської підготовки до післядрукарських процесів — і дає змогу інтегрувати дані ERP незалежно від наявних систем для ще точнішого і ефективнішого аналізу.

Разом CoCoCo і Koenig & Bauer прагнуть подолати загальногалузеві обмеження ізольованих автономних рішень і приватних технологій, спростивши складний і часто дорогий процес інтеграції різних машин і програмних модулів, що традиційно є головною перешкодою для постачальників друкарських послуг.

Команда, що єднає: взаємодія CoCoCo і myKyana

Співпраця з CoCoCo виходить за межі простого об’єднання в мережу машин — чи то сучасних, чи то поважного віку, — і додатково уможливлює інтеграцію даних з ERP-систем. Такий комплексний підхід дає змогу оптимізувати виробничі процеси та підвищити операційну ефективність компанії загалом. Портал myKyana, розширений можливостями CoCoCo, допомагає користувачам повною мірою використовувати потенціал автоматизації та Індустрії 4.0.

Платформа CoCoCo має три основні компоненти:

  • CoCore — масштабоване, структуроване рішення для зберігання даних з інструментами для low-code-автоматизації, яке забезпечує уніфіковане сховище даних та API, адаптовані до потреб друкарської галузі;
  • CoConnect — полегшує зв’язок між програмними продуктами і технікою різних виробників за допомогою попередньо сконфігурованих налаштувань;
  • CoCollab — диспетчер завдань на основі правил для обміну даними про замовлення між довіреними партнерами, що підвищує операційну гнучкість і сприяє стратегічній співпраці.

Зокрема, поєднання шлюзу Koenig & Bauer Kyana Connect IIoT, який безпечно передає виробничі дані до хмари Koenig & Bauer Cloud, із CoCore і CoConnect дає змогу оптимізувати робочі процеси друкарні без дорогих і трудомістких інтеграційних заходів.

Прийняття рішень на підставі даних за допомогою myKyana

Kyana Assist і Kyana Data, дві невід’ємні складові порталу myKyana, стануть ще потужнішими. Інтеграція з CoCoCo розширює дані, доступні для аналізу, за межі друкарських машин Koenig & Bauer і навіть за межі друкарського цеху, адже в майбутньому тут буде й інформація про до-, післядрукарські та інші процеси компанії.

Зандра Вагнер, віцепрезидентка Koenig & Bauer із цифровізації, підкреслює трансформаційний потенціал цієї співпраці: «Інтегрувавши платформу CoCoCo, ми надаємо нашим клієнтам 360-градусний огляд їхніх процесів. Цей безпрецедентний рівень прозорості даних та аналітики сприятиме підвищенню ефективності, інноваційності та, зрештою, прибутковості друкарень у всьому світі».

Нові стандарти у світі, яким дедалі більше керують дані

Це важливий крок на шляху до справді відкритого, взаємопов’язаного і перспективного виробничого середовища. Закривши прогалини, створені розрізненими системами, та забезпечивши безперешкодний обмін даними, це партнерство має на меті трансформувати роботу друкарень.

Koenig & Bauer прагне розширювати межі інновацій у поліграфічній галузі. Співпраця з CoCoCo є ще одним доказом цього прагнення. Пропоновані інструменти нададуть клієнтам гнучкість, необхідну для досягнення успіху у світі, який стає дедалі більш цифровим і взаємопов’язаним. Завдяки спільній роботі переваги myKyana також стануть доступними для наявних клієнтів CoCoCo, що підтверджує прихильність компанії до відкритих стандартів та сумісності.

Андреас Аплін, співзасновник CoCoCo, каже: «Ми певні, що зв’язок є ключовим фактором автоматизації, і ми пишаємося тим, що разом з Koenig & Bauer творимо Індустрію 4.0. На drupa-2024 ми успішно продемонстрували, як наша платформа безперешкодно з’єднує різні машини та ERP-системи. Як компанія, незалежна від виробників обладнання, ми пропонуємо друкарням гнучкість, необхідну для подолання викликів цифрової трансформації. Ми вже працюємо з нашими першими бета-клієнтами і незабаром розгорнемо інтеграцію на ширшому ринку».

Ще одна новацiя вiд Koenig & Bauer: технiчна документацiя на основi BOM для машин Rapida »